Istoric

Istoric

Asociația noastră a fost fondată în 2000, numită „A.R.S.W” – Asociația Română de Straight-Wire și scopul asociației este de a promova cercetarea ortodontică și toate tehnicile și aparatura ortodontică.  Asociația este națională și este deschisă tuturor ortodonților calificați din întreaga țară, indiferent de tehnica ortodontică folosită sau filosofia.

Din 2000, Asociația Română de Straight-Wire a organizat cinci congrese internaționale și cel puțin două cursuri anual.

Cei mai cunoscuți purtători de cuvânt din întreaga lume care au ținut prelegeri la aceste congrese și cursuri sunt: R. Nanda (SUA), H. Pancherz (Germania), V. Cacciaffesta (Italia), J. Faure (Franța), P. Planche (Franța), A. Zaher (Egipt) ,C. Melrose (Anglia), D. Mirabella (Italia), Bennett and Mc Laughlin (SUA), K. Bjerklin (Suedia), T. Magnusson (Suedia), J. Faber (Brazilia), K. J. Lee (Coreea de Sud), G. Samson (SUA),

 

 

Stela Chaushu (Israel), Alain Bery (Franța), Jean David Sebaoun (Franța), Roland Mannchen (Elveția), Thierry De Coster (Belgia), Joseph Bouserhal (Liban), Paul et Catherine Mattout (Franța).

În 2015, ne-am schimbat denumirea din Asociația Română de Straight-Wire în Asociația Română pentru Excelență în Ortodonție (AREO), întrucât memberii noștri au considerat faptul că denumirea era prea restrictivă, deoarece am promovat toate tehnicile ortodontice și, de asemenea, eram singura asociație ortodontică română cu activitate susținută și neîntreruptă. Datorită acestor schimbări, am fost acceptați în WFO (Federația Mondială a Ortodontilor) și FEO.

22

Lorem ipsum

390

Lorem ipsum

559

Modern Rooms

6930

Lorem ipsum

AREO

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE EXCELENȚĂ ÎN ORTODONȚIE” are țelul principal de a promova știința și tehnica de ortodonție și de a sponsoriza acest domeniu, de a obține și menține anumite standarde cu privire la instruirea practică și teoretică a celor care o practică sau care doresc să devină specialiști în ortodonție, precum și de a dezvolta activități specifice menite să contribuie la sănătatea publica din punct de vedere ortodontic.

Devenind membru al asociației, te alături unei mari familii de ortodonti din intreaga lume. Aceasta este AREO.

În AREO poți să vii cu idei, care dacă sunt motivate se pot transforma în realități. Identificându-se elementele comune ale membrilor se conturează o strategie unitară bazată pe satisfacerea unor nevoi similare, cu beneficii concrete pentru toţi membrii asociaţiei

  • programe concrete cu privire la activitățile ortodontice;
  • spirit de parteneriat între membrii Asociației;
  • colaborarea cu toate celelalte asociații din acest domeniu, precum și cu specialiștii asociați din domeniu, atât din țară cât și din străinătate;
  • cursuri, seminarii, simpozioane, expoziții, congrese și evenimente științitice în ortodontie pentru educația profesională continuă a ortodonților;
  • certificate pentru cei care participă la manifestările ortodontice AREO;
  • sprijinirea initiativelor locale ale membrilor în profilaxie
  • Va elabora și aplica programe menite să lupte împotriva afecțiunilor dentare;
  • contribuție de participare redusă la manifestările AREO şi a partenerilor AREO;

Pentru a fi membru AREO, orice persoana are obligația să iși exercite drepturile de membru și să respecte îndatoririle pe care i le conferă calitatea de membru al AREO.

Cum pot deveni membru?

Membru AREO poate deveni orice medic stomatolog cu autorizație de liberă practică ori student la stomatologie, care recunoaște Statutul, plătește cotizația pe baza liberei adeziuni. Nu pot fi membri ai AREO acei medici care constituie subiectul unei condamnări pentru o infracțiune ce este incompatibilă cu profesia de medic sau sunt sanctionați cu ridicarea dreptului de practică medicală de către forurile îndreptățite.

X